Wat is WaHoSS?

WaHoSS is ontwikkeld door RGS+. RGS+ is een cloudapplicatie gericht op het onderhoud van vastgoed in brede zin. Hiermee kan het RGS-proces (Resultaat Gericht Samenwerken) worden geborgd en vereenvoudigd. Onze ervaring vanuit RGS+ liet ons inzien dat de bestaande systemen voor inventarisatie vele malen beter kunnen.

Wat is inventariseren?
Bij een inventarisatie benoem je de merken en elementen met maatvoering en hoeveelheden. Je geeft hiermee een antwoord op de vraag ‘Wat heb ik en hoeveel? Heb je de merken en elementen eenmaal genoteerd, dan kan er een splitsing worden aangebracht. Dit is het exacte punt waarop veel andere systemen een steek laten vallen. De splitsing is niet of zeer lastig te maken en te wijzigen.

Wat is de huidige manier van inventariseren?
Want hoe inventariseer je bijvoorbeeld een woning? In veel gevallen gaat dit nog met een schetsblok en met twee personen. De een meet alles op, de ander noteert. Zo worden alle maten opgemeten en vastgelegd. 

Eenmaal op kantoor worden alle gegevens in Excel ingevoerd. Dit is handwerk, waardoor het risico op het maken van fouten groot is. Ook is het zeer lastig om een goede splitsing te maken tussen de verschillende onderdelen, bijvoorbeeld tussen de voor- en achtergevel, in- en uitpandig, noord en zuid. Door dit met labels te doen is die splitsing wel met één klik te realiseren. Dat is één van de onderdelen waarmee WaHoSS zich onderscheid van andere inventarisatiesystemen.

Screenshot van de inventarisatiesoftware WaHoSS 

Wat maakt het inventarisatiesysteem van WaHoSS onderscheidend en beter?
In het handmatig opschrijven en invoeren van alle meetgegevens gaat enorm veel tijd zitten. Daarnaast is dit ook nog eens een stuk foutgevoeliger dan een volledig digitale inventarisatie. Dus hoe kunnen we op een eenvoudige en intuïtieve manier aan een digitale meetlijst komen?

Volgens WaHoSS ligt het antwoord bij een applicatie die werkt op een telefoon of tablet. Door het gebruik van de camera is tekenen overbodig en noteer je eenvoudig en herleidbaar de merken en elementen. Daar hangt vervolgens een meetstaatje aan en een lijst met labels. De meetstaat is automatisch te vullen met een gekoppelde Disto lasermeter. Eenmaal op kantoor staan de genoteerde gegevens geordend tot je beschikking en kun je direct de splitsingen maken die jij nodig hebt.

WaHoSS wil het kladblok in het veld dus vervangen door een applicatie. Er is geen pen en papier meer nodig en er hoeven geen tekeningen meer met de hand te worden gemaakt. Je maakt op locatie foto’s, noteert de daarbij behorende gegevens en kunt eenmaal op kantoor direct op de slag met de gegevens vanuit de database. Alle data ligt herleidbaar vast en kan worden gebruikt voor calculatie, planvorming en werkvoorbereiding.

Waarom voor WaHoSS kiezen?

 

We houden het simpel.

Onze applicatie is makkelijk te begrijpen en gebruiken. Om deze reden maken we bijvoorbeeld geen gebruik van zware tekenprogramma’s.  Je vult op basis van foto’s eenvoudig, snel en intuïtief jouw meetgegevens in.

De app is functioneel, makkelijk en snel

Er wordt gebruik gemaakt van bouwstenen, geo locatie, elementenlijsten met nlsfb code en is gebouwd volgens de modernste technieken

Betaalbaar voor iedere onderneming

Voor WaHoSS betaal je €15,- per maand per gebruiker. 

De app is op locatie te gebruiken

De web app. werkt met een dataverbinding op elke tablet en mobiele telefoon. Zet de snelkoppeling op je startscherm en ga aan de slag.  

Verbonden met RGS+ en andere systemen

Door WaHoSS te koppelen en uit te wisselen met andere systemen, zoals RGS+, is het eenvoudig om data uit te wisselen. (momenteel via Excel export)

Wij bieden de beste ondersteuning bij het maken van de overstap van papier naar app

We ondersteunen graag met een instructie op locatie of online. We begrijpen dat verandering soms wat tijd kost. Mocht je toch nog (deels) met een kladblok willen blijven werken, dan kan dit uiteraard.

Bij de huidige systemen liepen we namelijk tegen meerdere problemen aan, zoals:

Combinatie rekenregels.

 Vaak zijn er teveel rekenregels die niet te combineren zijn.

Niet laagdrempelig en daarmee niet voor iedereen geschikt.

Ingewikkeld, continu updaten van kennis en een lang(er) leerproces zijn nodig om deze calculatiepakketten te begrijpen.

Ingewikkeld, star.

Er zijn calculatiepakketten, maar er is geen of op een zeer lastige manier een splitsing mogelijk. Dit kost veel tijd.

Splitsing van verschillende hoeveelheden.

Je kunt verschillende hoeveelheden bij elkaar optellen, maar niet altijd op verschillende manieren delen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de schildersbranche, daar kun je kozijnen, ramen en glas opmeten; Voor planvorming is opsplitsing ten behoeve van verschillende cyclussen nodig.

Foutgevoeligheid bij gebruik van kladblok.

Bij het gebruik van een kladblok worden regelmatig fouten gemaakt door handschrift, volgorde van noteren en overzetten naar digitaal.

Wil je graag een adviesgesprek?

Ben jij op zoek naar een functioneel inventarisatiesysteem voor jouw bedrijf of organisatie? En wil je daarbij een simpel, dynamisch en snel systeem? Bekijk dan de licentie van WaHoSS of vraag een adviesgesprek met ons aan. We helpen je graag bij het kiezen van het juiste abonnement voor jou of je onderneming.